Show simple item record

dc.contributor.authorAbellan Mula, Joan
dc.date.accessioned2018-11-07T17:57:40Z
dc.date.available2018-11-07T17:57:40Z
dc.date.issued1985
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3418
dc.description"La ruta del salmó és una història de víctimes conformades en les seves particulars valoracions de la vida i el temps. Una història amb dues cares, tanmateix. Una de quieta, de contemplativa, conformada com un aiguamoll en vies d'extinció, a través de la qual no ens haurà d'estranyar l'aparició d'un sentiment de decadència. I una altra de més vital, sotmesa a una dependència més realista dels esdeveniments del món on s'inscriu. Dues cares, una de positiva i una de negativa; una de pessimista i una de moderadament optimista, que no s'han de cedir terreny mútuament. Totes dues són fil conductor amb igualtat de drets. [...] amb aquesta obra no us proposo contemplar directament l'espectacle de la lluita per la supervivència d'un ésser dotat d'una moral a prova d'obstacles, sinó la visió de qui veu els toros de la barrera estant." Num. homes actors: 7. Num. dones actrius: 3. Num. altres: 0.
dc.description.abstractMarc i Quim són dos amics que han compartit la seva adolescència en una mena d'orfenat clandestí que regenten Otília i Belisari. Aquests han instruït els joves en el viure per servir. L'obra s'inicia quan és l'hora de posar en pràctica el que han après i deixar el que ha estat la seva llar. En un original i interessant joc metateatral l'autor ens mostra el recorregut de cada jove, amb una exposició radicalment diferent. L'un, Quim, mai no ha aconseguit trobar el sentit a la vida de servitud, ni tan sols la de servir a la seva pròpia supervivència. L'altre, Marc, ha seguit a ulls clucs les ensenyances d'Otília i Belisari. Marc, ara, és l'acomodador del teatre que ens ofereix l'espectacle i alhora -i aquí és on rau l'originalitat formal del text- és el narrador de les desventures del seu company, protagonista veritable de la faula.
dc.format.extent90
dc.publisherInstitut del Teatre de la Diputació de Barcelona
dc.relation.ispartofseriesBiblioteca teatral / Institut del Teatre;42
dc.subjectAprenentatge
dc.subjectDecadència
dc.subjectDrama d'estacions
dc.subjectExistencialisme
dc.subjectIdentitat
dc.subjectMetateatre
dc.subjectRealitat / Ficció
dc.subjectSolitud
dc.subjectTemps
dc.titleLa ruta del salmó
local.dataredaccio1984
local.numpersonatgesP10 H7 D3
local.espaiEspais múltiples: el mateix teatre, un local atrotinat, casa del germà de Quim, exterior de casa d'Elena, un carrer, etc.
local.premiPremi Ignasi Iglésias (Institut del Teatre) 1984
dc.contributor.prologuistaAbellan Mula, Joan
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:13027
local.citation.pubplaceBarcelona
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record