Show simple item record

dc.contributor.authorRagué Arias, María-José
dc.date.accessioned2018-11-07T17:57:42Z
dc.date.available2018-11-07T17:57:42Z
dc.date.issued-gener
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3425
dc.description"Interpretación" es composa de tres actes. El primer acte és en la seva totalitat una altra obra breu de l'autora: "Sorpresa: Monòleg per una actriu". La segona part ens presenta el desenvolupament de les decisions que el personatge fa al final del primer acte. En el tercer acte, l'escriptura adopta un to grotesc que no té res a veure amb el registre naturalista dels actes anteriors. Diferents nivells metateatrals. L'obra que protagonitzen les dues dones en la producció del director argentí és una dramatúrgia de tres textos de Griselda Gambaro (dramaturga argentina contemporània). Num. homes actors: 2. Num. dones actrius: 2. Num. altres: 0.
dc.description.abstractEl punt de partida és l'obra "Sorpresa!", de la mateixa autora, que ara es complementa amb el desenvolupament de les decisions que ha pres la protagonista. Gloria ha estrenat l'espectacle que li va proposar el director argentí. Es tracta d'una dramatúrgia de tres textos de la autora argentina Griselda Gambaro, un text seriós, diferent dels que ha fet fins ara i que ha tingut èxit de crítica. Tot i així, el director ha decidit fer alguns canvis per a la reposició a Madrid. Els canvis no tenen res a veure amb el contingut de l'obra i, segons Gloria, canvien totalment el seu sentit. El director vol que es despulli en un moment donat. Es barallen i Gloria decideix deixar les representacions. Agafa el paper una noia jove i sexi que és amant del company de Gloria. La noia està tan seduïda pel projecte com ho estava Gloria quan va començar. Però també arriba el desengany. Finalment s'uneixen les dues dones per fer l'espectacle que realment desitgen: una obra on entra un home (el productor) i l'assassinen. Més tard entra un altre home (el director) i té el mateix final.
dc.format.extent79-87
dc.relation.ispartofADE Teatro
dc.subjectComèdia dramàtica
dc.subjectCondició de la dona
dc.subjectDignitat
dc.subjectLlibertat
dc.subjectParella
dc.subjectSexualitat
dc.subjectTeatre
dc.titleInterpretación
local.dataredaccio1998
local.notesbibliografiquesUna primera versió de l'obra duia per títol "Objetivo: vodevil", de la qual hi ha un manuscrit a les tres biblioteques.
local.numpersonatgesP4 H2 D2
local.espaiEls camerinos i l'escenari d'un teatre.
dc.contributor.prologuistaCañizares Bundorf, Nathalie
dc.contributor.prologuistaPérez-Rasilla, Eduardo
local.notesestrenaD'aquesta obra se'n va fer una lectura dramatitzada al "Ciclo de lecturas dramatizadas de la Universidad de Málaga" el 2001.
local.citation.volume1999
local.citation.number74
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:31916&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record