Show simple item record

dc.contributor.authorSirera Turó, Rodolf
dc.date.accessioned2018-11-07T17:58:18Z
dc.date.available2018-11-07T17:58:18Z
dc.date.issued1987
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3606
dc.descriptionPeça breu de caràcter conceptual i abstracte sobre la condició absurda de l'existència humana. Escrita per a ser llegida més que representada. Pren com a referents l'estructura i el contingut dels números de pallassos, tot i que els personatges no ho són. Estructurada en tres parts de cinc moments cadascuna titulades:"Persecucions", "Caigudes" i "Cops" (constants de la comicitat dels pallassos) i un "Acomiadament" final, l'únic en què els personatges són pallassos. Num. homes actors: 2. Num. dones actrius: 1. Num. altres: 0.
dc.description.abstractCinc persecucions verbals, mitjançant sentències, manaments o deures morals, sobre individus genèrics (fill, eremita, home, enamorat) i les seves circumstàcies vitals. Cinc caigudes d'objectes quotidians en situacions fotogràfiques que menen al silenci. Cinc colps morals amb significat comú d'acomiadament (de la vida, de la parella, del treball). Acomiadament final amb la parella August-Clown amb l'obligació de justificar l'harmonia de l'univers.
dc.format.extent57-61
dc.relation.ispartofArt Teatral. Cuadernos de minipiezas ilustradas
dc.subjectExistencialisme
dc.subjectTeatre breu
dc.subjectTeatre de l'Absurd
dc.titleNúmeros de pallassos
local.dataredaccio1986
local.notesbibliografiquesInclou traducció al castellà de l'autor.
local.numpersonatgesP27 H20 D7
local.espaiDiversos espais: vetlatori, local d'un mting, cova al cim d'una muntanya, casa, banc d'un passeig, camí enmig d'una planúria, interior d'una catedral, a la vora del mar, despatx, dormitori, carrer, clínica, habitació d'un hotel, davant la porta d'una casa, exterior en la nit.
local.citation.number1
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record