Show simple item record

dc.contributor.authorBaixeras Sastre, Josep Antoni
dc.date.accessioned2018-11-07T18:00:32Z
dc.date.available2018-11-07T18:00:32Z
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3979
dc.description-Altres personatges: una veu masculina en off, un cor en off, quatre o cinc ànimes anònimes, una comitiva i un grup de majorettes. -Encara que l'autor subtituli l'obra com a "òpera parlada", sembla que les parts cantades només corresponen al cor. -Encara que l'autor no especifica que l'Escriptor és Narcís Oller, és deduïble pel context. Num. homes actors: 17. Num. dones actrius: 5. Num. altres: 5.
dc.description.abstractNarcís Oller arriba a la Zona Tercera de l'Hades. En assabentar-se que alguns dels seus contemporanis, com ara el seu cosí Josep Yxart o els novel·listes Émile Zola i Víctor Català, han estat destinats a la Zona Segona, posa el crit al cel i demana la revisió del seu cas, la qual cosa li és concedida. Es mostraran dues escenes, una d'una obra literària seva i una de la vida real, i segons la valoració del públic, Oller canviarà o no de zona. Com que la primera escena no acaba bé, ja que Yxart ha retocat un passatge de "La febre d'or" mostrant una relació lèsbica entre dues noies no explicitada a la novel·la, s'escull un passatge de les "Memòries" en el que Emilia Pardo Bazán intenta lligar-se Oller. D'altra banda, l'escena extreta de la vida de l'escriptor mostra com el fill d'un amic a qui ha anat a visitar se suïcida. Al final, i només si el públic aplaudeix, Oller serà acceptat a la Zona Segona.
dc.format.extent95
dc.subjectAutor
dc.subjectComèdia
dc.subjectCreació artística
dc.subjectCrítica teatral
dc.subjectFrustració
dc.subjectInjustícia
dc.subjectLiteratura
dc.subjectNarcís Oller
dc.subjectÒpera
dc.subjectParòdia
dc.subjectPersonatges històrics
dc.subjectRivalitat
dc.titleL'altre món : Òpera parlada en un pròleg, tres actes, i diversos intermedis
local.dataredaccio1998
local.numpersonatgesP22 H17 D5
local.espaiLa riba d'un llac amb un bungalow de planta baixa, una terrassa a nivell pla, una terrassa d'un primer pis, i un edifici a mig fer. En els tres actes, una part de l'escenari es transformarà en el vestíbul del primer pis d'un hotel de luxe, en una cambra d'una casa de classe alta, i en una sala d'estar d'una casa de camp.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:34117&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record