Show simple item record

dc.contributor.authorRomeu Jover, Xavier
dc.date.accessioned2018-11-07T18:02:55Z
dc.date.available2018-11-07T18:02:55Z
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/4232
dc.description-El títol complet de l'obra és "Ni de septentrió, ni de migdia, ni de llevant, ni de ponent, gent, o a tot arreu se'n fan, de bolets, quan plou". -Altres personatges: un grup de policies i un grup de gent del poble. -Un mateix actor o actriu pot interpretar més d'un personatge. -L'obra és una adaptació de "El cercle de guix caucasià" de B. Brecht. Num. homes actors: 19. Num. dones actrius: 2. Num. altres: 2.
dc.description.abstractUna revolta popular enderroca el governador de Grusínia i fa que la seva dona fugi per salvar la pell. En la fugida s'oblida del seu propi fill, en Miquel, qui és recollit per una criada de l'antic governador, la Gruixe, la qual decideix fugir per salvar-lo, ja que el nou dirigent, Katsbeki, ha posat preu al seu cap. En la seva fugida, troba un vell que es nega a ajudar-la i un jove que, malgrat unes reticències inicials, l'ajuda a escapar dels guàrdies. Llavors Gruixe decideix tornar a ciutat, on una nova revolta ha acabat amb Katsbeki. Com que això fa que en Miquel tingui moltes possibilitats per ser escollit nou governador, la seva mare el reclama. Després d'un judici entre la mare i Gruixe per la custòdia d'en Miquel, el jutge el dóna a Gruixe, decisió que el poble considera tan encertada que proclama el jutge nou governador.
dc.format.extent45
dc.subjectAmbició
dc.subjectAmor
dc.subjectConflictes socials
dc.subjectCovardia
dc.subjectDrama
dc.subjectLlibertat
dc.subjectMaternitat / Paternitat
dc.subjectPoder
dc.subjectSupervivència
dc.subjectTeatre polític
dc.titleNi de septentrió, ni de migdia, ni de llevant, ni de ponent, gent... : Versió molt lliure i no gaire didàctica en forma de farsa sobre el tema: EL CERCLE DE GUIX CAUCASIÀ
local.numpersonatgesP21 H19 D2
local.espaiUn carrer amb un palau al fons, un bosc amb una casa i una audiència.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:2265904
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record