Show simple item record

dc.contributor.authorSirera Turó, Josep Lluís
dc.contributor.authorSirera Turó, Rodolf
dc.date.accessioned2018-11-07T17:58:24Z
dc.date.available2018-11-07T17:58:24Z
dc.date.issued1991
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3630
dc.descriptionEscrita per encàrrec de la Comissió del Vè Centenari de la Ciutat d'Alacant 1990 per a realitzar inicialment una òpera. S'hi representen dos moments èpics de la història d'Alacant, enfocats des de l'òptica dels vençuts. Estructura en espiral que alterna fins a la fusió, dues accions en dos plans cronològics i dos nivells de realitat distints, per a establir una correlació entre vida i teatre. Ús de diversos registres lingüístics del català (el parlar alacantí, sobretot) i literaris (drama romàtic en castellà). Diversitat de graus de convencionalitat dels personatges que actuen. Altres personatges: quartet de cambra. Num. homes actors: 19. Num. dones actrius: 11. Num. altres: 4.
dc.description.abstractA les acaballes de la Guerra Civil Espanyola un jove autor assaja un drama romàntic amb una companyia d'Alacant. L'obra gira entorn de la figura heroïca de seu rebesavi en lluita contra la Restauració Borbònica. A partir de la coincidència de nom de tots dos i de la situació, s'estableix un progressiu paral·lelisme d'accions i personatges en diversos graus de realitat i ficció, fins a la fusió amb l'afusellament de l'autor. Al final, el seu avi comença la lectura d'una segona obra que coincideix amb l'inici del text dels Sirera, tot i que les acotacions estan en castellà.
dc.format.extent130
dc.publisherAjuntament d'Alacant
dc.subjectAlacant
dc.subjectGuerra Civil Espanyola
dc.subjectRestauració borbònica
dc.subjectTeatre dins del teatre
dc.subjectTeatre èpic
dc.subjectTemps
dc.subjectTraïció
dc.titleLa partida
local.dataredaccio1989
local.numpersonatgesP49 H31 D18
local.espaiEscenari buit amb porta de càrrega al fons. Espai de representació de l'obra que s'assaja, i on s'usen decorats de paper pintat, que baixen del teler i que van d'un estil tradicional fins a un d'esquemàtic, més expressionista.( Representen: sala d'una casa burgesa de començaments del XIX; casa abandonada; cel·la de presó.) Una gran cambra d'una casa de camp. Sala d'una casa burgesa degradada.
dc.contributor.prologuistaSirera Turó, Josep Lluís
dc.contributor.prologuistaSirera Turó, Rodolf
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:34230&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceAlacant
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record