Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributor.authorCamps Pinós, Nicasi
dc.date.accessioned2018-11-07T17:59:31Z
dc.date.available2018-11-07T17:59:31Z
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3840
dc.descriptionLa versió original fou redactada en castellà el 1995 amb el títol "El tinglado de la farsa con Arlequín y comparsa". Num. homes actors: 4. Num. dones actrius: 3. Num. altres: 0.
dc.description.abstractBasada en la tradicional Commedia dell’Arte, l’Arlequí presenta la història d’Esmeraldina, una noia que acaba de perdre el pare i que la mare vol casar amb el Capità o l’usurer Pantaló per resoldre els problemes econòmics que pateixen. Esmeraldina, però, estima el jove Pierrot, un noi que la mare considera que és poca cosa per a la seva filla. Llavors Pierrot i l’Arlequí ideen un pla. D’una banda, li diuen al Capità que la família d’Esmeraldina no té ni cinc, i li demana a una amiga, la Colombina, que faci veure que l’atrau el Capità. Davant d’això, el Capità renuncia a Esmeraldina. D’altra banda, fan creure a Don Pantaló que tant ell com Esmeraldina estan molt malalts, i que només es curaran si es casen amb persones sanes de la seva edat. Llavors Don Pantaló demana a la mare d’Esmeraldina que es casi amb ell, la qual accepta, com també accepta que la seva filla es casi amb en Pierrot. Finalment, l’Arlequí i la Colombina, que ha aconseguit desempallegar-se del Capità, es reuneixen, i decideixen estar junts a partir de llavors.
dc.format.extent35
dc.subjectAmor
dc.subjectCommedia dell'Arte
dc.subjectFelicitat
dc.subjectMaterialisme
dc.subjectSolitud
dc.subjectVellesa
dc.titleFarsa d'Arlequí i comparsa
local.dataredaccio1999
local.numpersonatgesP7 H4 D3
local.espaiInterior d'una casa que havia sigut d'un ferrer, un jardí o passeig, un racó d'una taverna, i una cruïlla de camins.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:37719
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Fitxers en aquest element

FitxersGrandàriaFormatVisualització

No hi ha fitxers associats a aquest element.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Mostra el registre parcial de l'element