Número de personajesP1 H1 D0
EspacioCambridge
Resumen
Al 1951, mentre un assassí de masses massacra els estudiants i els professors del campus de Cambridge, Wittgenstein reflexiona sobre la seva vida i la seva filosofia. A través d'un monòleg interior es reflecteix el desordre de qualsevol ment humana, que salta de pensament en pensament de forma indiscriminada. Wittgenstein combina explicacions autobiogràfiques (com que els seus tres germans es van suïcidar i que després d'això no trobava el sentit a la vida i va decidir renunciar a la seva herència i fer-se mestre rural, o que va ser quan va llegir el Resum dels evangelis de Tolstoi que va començar a creure en Déu) amb qüestions filosòfiques basades sobretot en el seu propi Tractatus: el món és real però el sentit del món no està en la seva realitat, està fora del món. Es pregunta, per exemple, com explicar a algú el que significa entendre la música o com compartir amb un daltònic una mateixa nomenclatura dels colors.
Notas
L'obra requereix un quartet de corda: violí I, violí II, viola i violoncel. L'autor facilita les partitures per a cada instrument.
EspectáculoUn altre Wittgenstein, si us plau o L'holocaust
Director/esMestres Emilió, Albert
FestivalLa Cuina de Barcelona
Fecha del estreno2009-07-15
Notas del estreno
Dirigida per Albert Mestres, amb escenografia d'Elvira Brunat, música de Josep M. Mestres Quadreny i la interpretació d'Elies Barberà i Brossa Quartet de Corda.
TítuloUn altre Wittgenstein, si us plau, o, L'holocaust / Zwdu, o El dubte = Le doute = Der Zweilfel / Farsa
EditorialRema12
LugarBarcelona
Fecha de publicación2009-07
Página/s93 p.
ColecciónEn Cartell;24
Notas bibliográficas
El text correspon a les pàgines 5-24.
Enlace al catálogoVer ficha