Show simple item record

dc.contributor.authorRagué Arias, María-José
dc.date.accessioned2018-11-07T17:57:41Z
dc.date.available2018-11-07T17:57:41Z
dc.date.issued1995
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3423
dc.description.abstractUna actriu de vodevil s'està arreglant per sortir amb el seu company que ha de venir a recollir-la. El company és alhora el seu productor. Tots dos s'han de trobar amb un director argentí que els ha de proposar un projecte. Durant l'espera parla amb ella mateixa tot lamentant-se dels papers poc interessants que la seva parella li aconsegueix. Somia amb interpretar grans papers, com ara Medea, Lady Macbeth o la protagonista d'un musical de Sondheim. Ara té a les mans una obra de teatre d'una dramaturga argentina, el monòleg d'una actriu. S'hi sent molt identificada i imagina que podria portar endavant aquest projecte. Fa plans per abandonar la seva vida amb el productor, encara que això la obligui a abandonar la popularitat que ha obtingut amb els papers tipificats que ha fet fins ara. Quan ja ha pres la decisió, rep una trucada. És el seu company que li participa que el projecte de l'argentí és el del muntatge d'un monòleg per a una actriu d'una dramaturga argentina, és a dir, el mateix que ella té entre les mans.
dc.format.extent191-211
dc.publisherFundamentos
dc.relation.ispartofseriesEspiral. Serie Teatro;205
dc.subjectComèdia dramàtica
dc.subjectCondició de la dona
dc.subjectFugida
dc.subjectIdentitat
dc.subjectMonòleg
dc.subjectParella
dc.subjectTeatre
dc.titleSorpresa! : Monólogo para una actriz
local.dataredaccio1995
local.notesbibliografiques-Hi ha traducció catalana de l'autora. -Publicada en anglès i castellà dins Patricia O'Connor (ed.), "Mujeres sobre mujeres. Teatro breve español", Madrid: Fundamentos, 1999, conjuntament amb "La llamada de Lauren" de Paloma Pedrero, "¿Tengo razón o no?" i "Allá él" de Concha Romero, "¡No moleste, calle y pague, señora!" de Lidia Falcón, "Personal e intransferible" de Carmen Resino, i "¡Ay..., hombres!", de la Companyia T de Teatre i Sergi Belbel. -En castellà també està publicada dins AAVV, "Esencia de mujer", Madrid: La avispa, 1995.
local.numpersonatgesP1 H0 D1
local.espaiUn espai. Una habitació.
dc.contributor.presentacioO'Connor, Patricia W.
local.notesestrenaD'aquesta obra se'n va fer una lectura dramatitzada al Club Donna, dirigida i interpretada per Araceli Bruch, el 1995.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:25756&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceMadrid
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record