Show simple item record

dc.contributor.authorSalvat Ferré, Ricard
dc.contributor.otherSalvat Ferré, Ricard
dc.date.accessioned2018-11-07T17:57:24Z
dc.date.available2018-11-07T17:57:24Z
dc.date.issued1963
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3307
dc.description-Altres personatges: màscares, el mal, altres nens, cor d'obrers, personatges de la Commedia dell'Arte. -Els actors i les actrius poden doblar més d'un personatge, si s'escau. Num. homes actors: 12. Num. dones actrius: 10. Num. altres: 6.
dc.description.abstractL'obra recull sis pantomimes independents l'una de l'altra. "Allí on creix la flor alba roja" se centra al voltant de tres personatges aparentment marginals, que coincideixen en un moll, vora un riu: una puta que ha passat la nit esperant sota un fanal; una noia que dubta si llençar-se al riu per a suïcidar-se, i un noi que dormia en un banc, i en despertar-se veu la noia indecisa, veu una flor, l'agafa i la regala a la noia, que s'endinsa novament a la ciutat sense la idea ja del suïcidi. A "Núvols espessos sobre la frontera", inspirat en una pantomima polonesa, dos homes, un cec i una cega, i un noi i una noia es troben, en tres temps diferents, cadascun a un costat d'un espai fronterer que els impedeix de relacionar-se, a pesar de la necessitat que tenen per fer-ho. "L'aire daurat" pantomima un relat oriental, on un mandarí cruel i ferotge s'enamora perdudament d'una noia bondadosa. L'amor que cadascú sent per l'altre, els fa canviar de màscara, i si el mandarí es torna bondadós i desfà tot el mal que havia fet abans de conèixer la noia, ara la noia es queda la màscara i, per tant, el caràcter maligne del mandarí. "El mal" se centra en la malícia infantil, a través de la història d'uns nens rics que tenen els globus que volen per a jugar i se'n burlen d'un nen pobre que porta un globus lleig i brut. Però arriba el Mal i rebenta els globus dels nens rics, i el nen pobre és l'únic que conserva el globus i pot divertir-se. "Demà m'aixecaré" recrea la vida monòtona i cansada d'un obrer, des que s'aixeca fins que se'n va a dormir. "El vell, la nena i la font" barreja els móns de la Commedia dell'Arte i del cinema mut per narrar la història d'un vell i una nena.
dc.format.extent111 p.
dc.publisherMoll
dc.relation.ispartofseriesBiblioteca "Raixa";64
dc.sourceSis pantomimes
dc.subjectAmistat
dc.subjectAmor
dc.subjectAprenentatge
dc.subjectBellesa / lletjor
dc.subjectBuidor
dc.subjectCommedia dell'Arte
dc.subjectConflictes socials
dc.subjectDolor
dc.subjectFelicitat
dc.subjectIdentitat
dc.subjectIncomunicació
dc.subjectMarginalitat
dc.subjectPoder
dc.subjectQuotidianitat
dc.subjectSolidaritat
dc.subjectTeatre breu
dc.subjectTeatre gestual
dc.titleSis pantomimes
local.dataredaccio1958
local.notesbibliografiques-Totes les pantomimes van ser escrites el 1958, excepte "El vell, la nena i la font". El text correspon a les pàgines 93-111.
local.teatreBiblioteca Alemanya (Barcelona)
local.dataestrena1958-10-25
local.numpersonatgesP22 H12 D10
local.espaiUn moll vora un riu; un espai fronterer dividit per una ratlla guixada a terra, com si fos una muralla; interiors i exteriors d'altres espais indeterminats.
dc.contributor.prologuistaEspriu Castelló, Salvador
local.notesestrena-La presentació en un local públic tingué lloc el 4 de maig de 1959 al Teatre Candilejas, amb el títol de "Pantomimes a la manera de Ricard Salvat", i dirigits per l'autor.
local.companyiaTeatre Viu, de l'A.D.B.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:5267&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplacePalma de Mallorca
local.datainformaciofitxa2004-01-01
local.titolMort d'home


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record