Show simple item record

dc.contributor.authorSirera Turó, Josep Lluís
dc.contributor.authorSirera Turó, Rodolf
dc.date.accessioned2018-11-07T17:58:18Z
dc.date.available2018-11-07T17:58:18Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3608
dc.descriptionPrenent com a referent el gènere de revista valenciana dels anys 20 i 30, treballa amb textos teatrals, sobretot de Bernat i Baldoví, i d'altres no estrictament teatrals. Estructura fidel a la revista musical: trama feble amb acumulació de quadres independents, que presenten situacions en temps i espais passats i futurs a la trama principal. Parts cantades i recitades en proporció semblant al text dialogat. ALTRES personatges: Sis cors (cartaginesos, saguntins, tirolesos, matrones, moros, cristians); 4 grups de dansadors (gegants, nans, bastonets, tornejants); Un grup de músics; Un grup de gent del poble; Tres veus en off i Un drac. Num. homes actors: 8. Num. dones actrius: 4. Num. altres: 15.
dc.description.abstractDesprés d'un període inicial d'estada al purgatori, la Cort Celestial revisa l'expedient de l'escriptor satíric Bernat i Baldoví, per decidir el seu pas a l'Edén. Abans però, dos àngels són enviats a la terra per comprovar la moralitat de la seva obra "El virgo de Vicenteta". Involuntàriament, Bernat i Baldoví els enganya mostrant-los una versió censurada de la peça i així pot accedir definitivament al paradís.
dc.format.extent145-218
dc.publisherEliseu Climent Editor / 3 i 4
dc.relation.ispartofseriesTeatre 3 i 4;22
dc.subjectLiteratura
dc.subjectMoral
dc.subjectPaís Valencià
dc.subjectParòdia
dc.subjectPersonatges històrics
dc.subjectReligió
dc.subjectSexualitat
dc.subjectTeatre
dc.subjectTeatre musical
dc.titleA l'Edén me'n vull anar : o el judici celestial d'El Virgo de Vicenteta
local.dataredaccio1981
local.notesbibliografiquesPublicada conjuntament amb les adaptacions dels germans Sirera de "Tres forasters de Madrid" d'Escalante i "La infanta Tellina i el rei Matarot" de Mulet, sota el títol de "Revistes valencianes". Inclou també un assaig de Lluís V. Aracil sobre "El teatre d'Eduard Escalante".
local.numpersonatgesP23 H17 D6
local.espaiDiversos espais, alguns del quals són introduïts per telons: Cel amb núvols, L'Albufera de València, Castell amb merlet practicable i Bosc amb una cova practicable. Petit teatret amb el teló alçat. I altres espais són llocs de la sala teatral: Pati de butaques, Llotja del teatre i Escenari davant el teló.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:11314&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceValència
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record