Show simple item record

dc.contributor.authorSanchis Sinisterra, José
dc.contributor.otherOllé Freixas, Joan
dc.date.accessioned2018-11-07T17:58:43Z
dc.date.available2018-11-07T17:58:43Z
dc.date.issued1992
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3693
dc.descriptionAmb la veu dels diversos personatges, l'autor vol investigar amb la tècnica narrativa del perspectivisme múltiple: com un mateix fet és observat de diferent manera per cada personatge. Hi ha un treball d'estilització del llenguatge propi del Siglo de Oro. Nou monòlegs que tenen més o menys la mateixa llargada, separats entre si per la intervenció del cor. El cor el componen tots els personatges. Obra amb força influència brechtiana: l'autor presenta uns fets històrics susceptibles de crítica per part de l'espectador. Estructura èpica. El text també proposa una reflexió política de com un fet revolucionari amb ideals -revolta contra el rei d'Espanya- pot esdevenir un dispositiu mortífer. Num. homes actors: 5. Num. dones actrius: 4. Num. altres: 0.
dc.description.abstractNou monòlegs de personatges que van estar en relació d'una manera o d'una altra amb Lope de Aguirre. Són fantasmes condemnats al sol·liloqui. Ànimes en pena que busquen una identitat. Mitjançant els monòlegs s'exposen la vida i els fets de Lope i de l'expedició a la recerca de Eldorado des de nou punts de vista diferents.
dc.format.extent362 p.
dc.publisherCentro de Documentación Teatral ( INAEM ) / El Público
dc.relation.ispartofseriesTeatro / El Público;21
dc.sourceLope de Aguirre, traidor
dc.subjectAmèrica Llatina
dc.subjectDrama històric
dc.subjectMetateatre
dc.subjectMonòleg
dc.subjectSegle XVI
dc.subjectTeatre èpic
dc.titleLope de Aguirre, traidor : Tragientremés en dos partes
local.dataredaccio1986
local.notesbibliografiquesPublicat conjuntament amb "El retrato de Eldorado" y "Naufragios de Álvar Núñez o La herida del otro", del mateix autor, sota el títol de "Trilogía americana" L'obra consta de 9 monòlegs, que són: "Reniegos de la Juana Torralva, privada del derecho a la palabra", "Delirio del gobernador Pedro de Ursía, aquejado de fiebre", "Planto de Doña Inés de Atienza ante el cadáver de Ursía, su amante", "Emociones y flato de don Fernando de Guzmán, príncipe del Perú, Tierra Firme y Chile por la gracia de Dios", "Extravíos de un marañón sin nombre en la selva amazónica", "Razones del matarife Antón Llamoso","Plegaria póstuma de Ana de Rojas, vecina de la isla Margarita", "Soliloquio de Elvira de Aguirre, poco antes de ser inmolada por su padre" i "Confesión del soldado Pedrarías de Almesto, cronista ocasional de la jornada". Editat també a Madrid, Cátedra (Letras hispánicas, 21), 1992. El text correspon a les pàgines 115-165.
local.dataestrena1986-04
local.numpersonatgesP9 H5 D4
local.espaiUn espai. "Discreta superficie que se ofrece, en declive, hacia la sala, con apariencia neutra, inofensiva: en realidad está plagada de artificios, de engaños, de trampas y trampillas".
dc.contributor.prologuistaPérez Coterillo, Moisés
local.companyiaEl Teatro Fronterizo
local.companyiaTeatropolitan, d'Euskadi
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:19267&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceMadrid
local.datainformaciofitxa2004-01-01
local.titolTrilogía americana


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record