Show simple item record

dc.contributor.authorMestres Emilió, Albert
dc.date.accessioned2018-11-07T17:59:11Z
dc.date.available2018-11-07T17:59:11Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3784
dc.description-Altres: una veu en off, un gos en off, barquers, i un cor de morts. -Un mateix actor pot interpretar més d'un personatge. -L'obra va ser escrita originàriament com a teatre de titelles. -Les cinc històries que integren l'espectacle estan basades en textos de Jordi Centelles, Puixkin, Petroni, Ibn Hazm de Còrdova, i Wu Jingzi. Num. homes actors: 22. Num. dones actrius: 7. Num. altres: 4.
dc.description.abstractAlbert Mestres és conduït a l’Hades per un barquer. Per endarrerir el moment de trobar-se amb la Mort, Mestres explica cinc històries. En la primera, una dona accepta mantenir relacions sexuals amb un tinent per salvar el seu home, però és enganyada. En la segona, un ermità és encisat per una dona d’aigües i acaba ofegant-se mentre intenta seguir-la dins del llac. En la tercera, una viuda aprofita el cadàver del seu marit mort recentment per salvar la vida d’un soldat amb qui acaba de tenir relacions sexuals. En la quarta, un rei berber fa de mediador entre dos homes que necessiten la mateixa esclava. En la cinquena, una noia que ha robat a un tractant cau en el parany que li han preparat per fer-li retornar els diners. Després d’aquesta última història, es produeix la trobada amb la Mort, una trobada que resulta còmica quan l’Albert Mestres no té diners per pagar el barquer i proposa que el retornin a l’altre barri.
dc.format.extent141 p.
dc.publisherEdicions 62
dc.relation.ispartofseriesEls llibres de l'escorpí. Teatre / El Galliner;186
dc.subjectAmor
dc.subjectComèdia
dc.subjectMort
dc.subjectPassió
dc.subjectSexe
dc.subjectTeatre de varietats
dc.titleContes estigis o el cabaret dels morts : Obra mòbil
local.dataredaccio1995
local.notesbibliografiquesPublicat a "Dramàtic i altres peces", on s'inclouen "Dramàtic", "Peça cua per a l'Informe per a una acadèmia de Franz Kafka", "Contes estigis o el cabaret dels morts" i "Cargol treu banya". El text correspon a les pàgines 75-132.
local.numpersonatgesP29 H22 D7
local.espaiUn calabós, una oficina militar, una barraca, el despatx d'una gran mansió estil colonial espanyol, una cabanya en un bosc vora un llac, l'interior d'una catacumba, la cambra alta d'un alcàsser amb balcó, la coberta i l'interior de la cabina principal d'un junc en un riu xinès, la riba d'un riu.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:37431&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceBarcelona
local.datainformaciofitxa2004-01-01
local.titolDramàtic i altres peces


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record