Show simple item record

dc.contributor.authorÀvila Castells, Raimon
dc.date.accessioned2018-11-07T18:03:20Z
dc.date.available2018-11-07T18:03:20Z
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/4271
dc.descriptionEn la segona versió coexisteixen les llengües catalana i espanyola (cubana). S'analitza la fascinació recíproca de dues cultures; també el tema de la necessitat del viatge entès com a fugida cap a un paradís inexistent. En una escena, les paraules de Víctor verbalitzen indistintament el discurs real i la veu de personatges somniats. De manera que el receptor no sap del cert si el que sent té lloc en la realitat o en la imaginació de qui parla. Pel que fa als espais, momentàniament s'arriben a confondre les dues habitacions. Per exemple, al moment de clímax, Víctor utilitza indistintament els objectes d'un i altre espai. Hi ha un home i una dona que són blancs i turistes (primera versió) . A la segona versió també , però, el color de la pell no és tan determinant. Num. homes actors: 3. Num. dones actrius: 3. Num. altres: 0.
dc.description.abstractUna parella de catalans viatja a Kènia. Víctor s'enamora d'una nadiua. Ella, tot i estimar-lo li prepara una important estafa. Ell queda desconcertat i rep una bona pallissa. En una segona versió (anomenada "Home santificat a Cuba"), l'argument és pràcticament el mateix. La referència a Cuba, però, accentua la problemàtica colonial alhora que permet una reflexió sobre la decadència d'un estat socialista.
dc.subjectColonialisme
dc.subjectComèdia
dc.subjectParella
dc.subjectRacisme
dc.subjectTurisme sexual
dc.subjectViatge
dc.titleMombasa
local.dataredaccio1991
local.notesbibliografiquesMecanoscrit. En una segona versió: "La casa buida" (1996). En una tercera versió "Home santificat a cuba" (1996)
local.numpersonatgesP6 H3 D3
local.espaiDos espais. Dues habitacions que coexisteixen en un mateix espai escènic. L'una pertany a un hotel turístic i l'altra a una pensió local.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:27595&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record