Show simple item record

dc.contributor.authorSirera Turó, Josep Lluís
dc.contributor.authorSirera Turó, Rodolf
dc.date.accessioned2018-11-07T17:59:53Z
dc.date.available2018-11-07T17:59:53Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3895
dc.descriptionL'autor esmenta la possibilitat que dos personatges masculins, un funcionari i un agent de policia, siguin interpretats per un mateix actor. Num. homes actors: 11. Num. dones actrius: 2. Num. altres: 0.
dc.description.abstractEl 1943 el compositor Philippe Batellier accepta dirigir l’Orquestra del Marne que promou el general Petain, fet que posa en contra seva el seu fill Patrick, membre actiu de la resistència. També n’havia sigut membre la seva xicota Hélène, però des de la victòria nazi es mostra molt prudent. Un dia, s’encarrega a Philippe un concert a París en el qual assistirà Goebbels. Bernard Loubet, el primer violí de l’orquestra, proposa acabar el concert amb La Marsellesa, acte que seria altament revolucionari. Tot i l’oposició de Philippe i d’André Rouaud, l’administrador de l’orquestra, Bernard decideix tirar endavant el pla amb l’ajuda de Patrick. Algú, però, els denuncia, i tots dos són detinguts abans del concert i, poc després, afusellats. Després de l’alliberament nacional, el poble linxa André perquè el creu culpable d’aquestes morts. Tres anys més tard, el 1947, Philippe, qui ara viu amb Hélène, rep la visita del fill d’André, Marcel. Ve a venjar-se, ja que sospita que va ser ell qui va denunciar Bernard i el seu propi fill. La conversa, però, portarà a descobrir que la veritable autora de la denúncia va ser Hélène: tot i que feia veure que era procliu al col·laboracionisme, formava part de la resistència, i a vegades va ser necessari sacrificar vides insignificants per salvar-ne de més importants.
dc.format.extent5-167
dc.publisherEliseu Climent Editor / 3 i 4
dc.relation.ispartofseriesTeatre 3 i 4;47
dc.subjectDrama històric
dc.subjectFrança
dc.subjectGuerra
dc.subjectIdealisme
dc.subjectLlibertat
dc.subjectMoral
dc.subjectMort
dc.subjectNazisme
dc.subjectPares / fills
dc.subjectResistència
dc.subjectSegona Guerra mundial
dc.subjectTraïció
dc.subjectVenjança
dc.titleSilenci de negra
local.dataredaccio2000
local.numpersonatgesP13 H11 D2
local.espaiEl saló d'una casa de camp, un parc, la sala d'assaigs d'una orquestra, una parada d'autobús en una cruïlla de camins, un despatx, el menjador d'una classe alta, una estança d'una granja, i l'interior d'una gendarmeria.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:37430&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceValència
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record