Show simple item record

dc.contributor.authorSirera Turó, Rodolf
dc.date.accessioned2018-11-07T18:00:35Z
dc.date.available2018-11-07T18:00:35Z
dc.date.issued1978
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3985
dc.description-L'obra conté referències a "La paradoxa del comediant" de Diderot i reflexiona sobre els límits del realisme en el teatre. Num. homes actors: 2. Num. dones actrius: 0. Num. altres: 0.
dc.description.abstractEl 1784, a París, l'actor Gabriel de Beaumont va a veure el Marquès de…, que l'ha fet cridar perquè li representi un fragment d'una obra que ha escrit i en la qual el personatge de Sòcrates és conscient que està morint. Gabriel ho fa, però el Marquès el talla perquè troba que la seva interpretació s'allunya massa de la realitat. Llavors Gabriel comença a trobar-se malament i, a partir d'insinuacions del Marquès, dedueix que aquest l'ha enverinat. El Marquès li confirma que li queden pocs minuts de vida, i que només li donarà l'antídot si aconsegueix fer real el fragment de la seva obra. Gabriel accepta, i aquest segon intent impregnat de la seva autèntica angoixa interessa més al Marquès. Però no n'hi ha prou, i el Marquès, tot fent creure a Gabriel que li dóna l'antídot, l'enverina, ara de debò: abans només li havia donat una droga. Llavors el Marquès s'asseu cerimoniosament, disposat a gaudir d'una mort ben real.
dc.format.extent85-117
dc.publisherEdicions 62
dc.relation.ispartofseriesEl Galliner;47
dc.subjectConvencions socials
dc.subjectCreació artística
dc.subjectDrama
dc.subjectEngany
dc.subjectMetateatre
dc.subjectMort
dc.subjectPor
dc.subjectRealitat / Ficció
dc.subjectTeatre
dc.subjectTeatre dins del teatre
dc.titleEl verí del teatre : Diàleg entre un aristòcrata i un comediant
local.dataredaccio1978
local.notesbibliografiques-L'obra està publicada conjuntament amb "L'assassinat del doctor Moraleda" del mateix autor. -L'obra ha estat traduïda al francès amb el títol de "Le Venin du théâtre:dialogue entre un aristocrate et un comédien" per Pep Planas i Christian Camerlynck. Ha estat publicada conjuntament amb la versió francesa de "Testament" de Josep Mª Benet i Jornet per L'Amandier, París, 1998. -L'obra ha estat traduïda a l'italià amb el títol de "Il Veleno del teatro dialogo tra un aristocratico e un attore" per Maria Isabel López Teruel. Ha estat publicada per Capone Editore, Cavallino di Lecce, 1994.
local.numpersonatgesP2 H2 D0
local.espaiLa sala privada de rebre d'un palau rococó.
dc.contributor.prologuistaBenet i Jornet, Josep Maria
local.notesestrenaUn versió per a la televisió d'aquesta obra dirigida per Mercè Vilaret va ser emesa pel Circuit Català de Televisió Espanyola el 18 d'octubre de 1978.
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:19006&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceBarcelona
local.datainformaciofitxa2004-01-01
local.titolL'Assassinat del Doctor Moraleda / El verí del teatre


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record