Show simple item record

dc.contributor.authorSerra Fontelles, Jaume
dc.date.accessioned2018-11-07T18:01:04Z
dc.date.available2018-11-07T18:01:04Z
dc.date.issued1995
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/4043
dc.description.abstractLes Comèdies de corral són sis comèdies en les que es fa sàtira sobre la condició de l'home com a ésser social. L'itinerari que l'autor ens proposa passa per una primera part composta per tres històries: la primera, ‘Animals de companyia’, ens presenta una dona que acaba de ser mare que fuig de l'hospital perquè la família al complet del seu marit ha envaït la seva habitació; a la segona, 'Animals de cort', dos diputats veuen com el personal encarregat del manteniment del Congrés dels diputats ha esdevingut expert en oratòria i a la tercera, ‘Caliu de niu’, una família unida tan sols per la seva teleadicció, encara que cada membre disfruti d'una televisió per a ell sol. Després de l'àrea de descans es reprèn el viatge amb tres històries més. La primera, 'A la llum d’una lluerna' ens parla de la coincidència en un prat de tres famílies que pensaven passar el cap d'any sols: una família tipus 'Ulisses', una parella a punt de ser pares i un parell de joves un pèl macarres; la segona, 'El pessebre estable' se'ns presenta com una estada en un geriàtric on, després de la visita de Nadal que els fan els familiars, els avis enceten una festa esbojarrada i, per acabar, en la tercera historia, 'Rèquiem de brams', assistim a una vetlla que, per tòpica, és capaç de fer aixecar el difunt del seus somni etern.
dc.format.extent79
dc.publisherAADPC
dc.relation.ispartofseriesTeatre - Entreacte;1
dc.subjectComèdia
dc.subjectFamília
dc.subjectIncomunicació
dc.subjectMort
dc.subjectParella
dc.subjectVellesa
dc.titleComèdies de corral
local.notesbibliografiquesL'edició del llibre "Comèdies de corral" la formen sis comèdies breus, unides pel propi autor a través d'un itinerari; tot i així, cadascuna d'elles guarda autonomia pròpia. Són: "Animals de companyia", "Animals de cort", "Caliu de niu", "A la llum d'una lluerna", "El pessebre estable" i "Rèquiem de brams".
local.numpersonatgesP56 H30 D26
local.espaiCambra d'hospital, sala de sessions d'un parlament, sala d'estar convencional, exterior nit, saleta en una residència de vells, sala de vetlla en unes pompes fúnebres.
local.premiMemorial Antoni Santos Antolí
dc.contributor.prologuistaCervera Ral, Enric
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:17763&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceBarcelona
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record