Bye, bye, Beethoven
No hi ha miniatura disponible
Autoria
Informació proporcionada per l'autor
2004-01-01
Dades de l'obra
Dades de l'estrena
Dades bibliogràfiques
Data de redacció: 1987
Nombre de personatges: P18 H15 D3
Espai: "Plataforma rectangular inclinada i transparent amb il·luminació per sota. Estructura metàl·lica formada per columnes lluminoses (...). Tres columnes de cada lateral es desplacen cap al centre de la plataforma creant diversos corredors i espais de llum. Ciclorama negre iluminat per darrera." Acotació de l'autor.
Resum: "En un camp d'experimentació soviètic es realitzen proves d'acceleració sobre éssers humans amb la intenció de conèixer quines serien les mutacions socials i biològiques que podrien tenir lloc en el futur. Després d'un seguit de transformacions apareix com a darrer fenomen un virus anomenat 'Apocalíptic' que és activat per la música de Beethoven que també augmenta la radiació atòmica de l'atmosfera. Es produeix una gran explosió i apareix una nova criatura 'Laetius', ésser dotat per sobreviure en un medi totalment contaminat. La història de 'Laetius' serà més curta que la del seu avantpassat ' ... Veure més.
Notes de l'obra: Els fragments de música que apareixen a l'obra són:
- Beethoven: Cinquena, Setena i Vuitena Sinfonia; Segon i Cinquè Concert per a piano i orquestra; Concert per a violí; Sonata "Clar de lluna".
- J. Strauss: "El Danubi blau".
- Cant gregorià i música de l'època renaixentista (segles XII, XIV i XV).
La majoria de les escenes descrites en el text són mudes i van acompanyades de les explicacions dels militars especialitzats que s'encarreguen de transmetre les informacions sobre aquests experiments a un públic suposadament militar.
A d'altres escenes es descriuen uns diàlegs que no són es ... Veure més.
Espectacle: Bye, bye, Beethoven
Direcció: Boadella Oncins, Albert
Companyia: Els Joglars
Data de l'estrena: 1987-9-8