Show simple item record

dc.contributor.authorComamala Valls, Romà
dc.date.accessioned2018-11-07T17:58:58Z
dc.date.available2018-11-07T17:58:58Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.urihttp://dcc.institutdelteatre.cat/handle/123456789/3745
dc.description-Personatges: Comamala proposa la presència d'un cor format pels professors de les escoles de Paris. Proposa que estigui format per catorze membres, més un quinzè que seria el Degà i que actuaria de Corifeu. Tots són contats com a masculins. També introdueix un grup d'estudiants i d'uixers sense especificar-ne el nombre. El cap de la colla d'estudiants i un estudiant es consideren dos personatges diferents. El mateix passa amb la Germana Genoveva i la Germana G. -Un mateix actor o actriu pot fer més d'un personatge. Num. homes actors: 27. Num. dones actrius: 4. Num. altres: 2.
dc.description.abstractEl jove Pere Abelard és contractat perquè es faci càrrec de l'educació d'Eloïsa. Ben aviat tots dos s'enamoren, Eloïsa queda embarassada i, després de fugir i tenir el fill en secret, decideixen casar-se. Per tal de protegir el prestigi d'Abelard com a professor i eclesiàstic, però, decideixen mantenir el casament en secret. Tot i això, cada cop hi ha més rumors sobre ells, i finalment Abelard convenç Eloïsa perquè entri de novícia en un convent, que actuarà com a tapadora perquè ells puguin continuar veient-se. Abelard, per la seva banda, es fa monjo benedictí, i a partir de llavors es produeix en ell una lluita entre l'amor diví i l'humà. A més a més, es veu cada cop més assetjat pels seus enemics, que li qüestionen la seva voluntat d'unir fe i raó. Finalment, rebutja al mateix temps la seva filosofia i l'amor carnal d'Eloïsa. En morir, és enterrat al convent del qual l'Eloïsa n'ha acabat essent abadessa. Des de les primeres pàgines, al llibre s'hi destil·la un sentit tràgic que fa preveure la impossibilitat de l'amor entre els dos protagonistes.
dc.format.extent3-100
dc.publisherPagès Editors
dc.relation.ispartofseriesTeatre de butxaca;17
dc.subjectAdaptació
dc.subjectAmor
dc.subjectEdat mitjana
dc.subjectFama
dc.subjectFrança
dc.subjectLlibertat
dc.subjectPersonatges històrics
dc.subjectReligió
dc.subjectSexe
dc.subjectTragèdia
dc.titleAbelard i Eloïsa
local.dataredaccio1994
local.numpersonatgesP31 H27 D4
local.espaiUn gabinet d'estudi, diverses cambres, un espai abstracte, una cabana enmig d'un bosc, i diversos espais d'un monestir.
dc.contributor.epilogistaGibert Pujol, Miquel Maria
local.enllaccataleghttp://cataleg.cdmae.cat/lib/item?id=chamo:36427&fromLocationLink=false&theme=teatre
local.citation.pubplaceLleida
local.datainformaciofitxa2004-01-01


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Obres
    Col·lecció d'obres de la base de dades de Dramatùrgia Catalana Contemporània

Show simple item record